Korzystanie z cookies

Nasza strona internetowa korzysta z cookies (ciasteczek), dzięki którym możesz dokonywać zakupów lub umówić wizytę serwisanta w trybie online. Cookies umożliwiają nam równoległe zbieranie anonimowych danych statystyczych w celu usprawniania działania strony. Aby zaakceptować cookies, naciśnij "Akceptuję", ewentualnie sięgnij po bardziej szczegółowe informacje na temat korzystania z cookies oraz sposobu zarządzania ustawieniami użytkownika.
Akceptuję> Nie, dziękuję> Polityka prywatności> Zmiana ustawień cookies> Więcej informacji na temat cookies
  • Robert Bosch
 

Ekspresy do kawy

    • Regularnie czyść i odwapniaj ekspres do kawy, aby mieć pewność, że nie znajdują się w nim resztki kawy i kamień. Pozwala to również poprawić wydajność pracy urządzenia i przedłużyć jego żywotność. Zalecamy użycie naszych specjalnych środków do usuwania kamienia lub tabletek czyszczących, które są dostępne w naszym sklepie internetowym. Ekspresu nie odwapniaj octem, środkami zawierającymi ocet, kwaskiem cytrynowym ani żadnymi innymi środkami zawierającymi kwasek cytrynowy!
      Przed użyciem jakichkolwiek tabletek lub środków czyszczących uruchom odpowiedni program („clean” - czyszczenie, „calc” - odwapnianie lub „clean+calc” - czyszczenie+odwapnianie), postępując zgodnie ze wskazówkami zawartymi w instrukcji obsługi.
      Na wyświetlaczu ekspresu pojawiają się polecenia w formie komunikatów tekstowych lub symboli. Zawsze czytaj te polecenia i stosuj się do nich.
    • Zależy to od częstotliwości używania ekspresu, np. od ilości wody wlanej do urządzenia oraz od ustawionego stopnia twardości wody. Im częściej używany jest ekspres, tym częściej należy go odwapniać. W większości urządzeń na wyświetlaczu pojawi się komunikat o konieczności odwapnienia. Przed pierwszym użyciem urządzenia ustaw prawidłowy stopień twardości wody. Jeżeli używasz filtra wody, urządzenie rzadziej będzie wymagało odwapniania.
    • Uruchom program czyszczenia i odwapniania, postępując zgodnie ze wskazówkami zawartymi w instrukcji obsługi.
    • Pływak w zbiorniku na wodę może być zablokowany. Sprawdź, czy pływak może się poruszać w górę i w dół. Sprawdź, czy w trakcie nalewania wody pływak się podnosi.
    • Spróbuj usunąć usterkę w następujący sposób:
      1. Do przyrządzenia pianki używaj zimnego mleka 1,5%.
      2. Upewnij się, że wężyk do mleka jest czysty i prawidłowo zamocowany. Powietrze jest doprowadzane do mleka poprzez dyszę powietrza do spieniania mleka. Jeżeli nie jest ona czysta, pianka z mleka nie wytworzy się.
      3. Przy przekręcaniu dyszy powietrza do spieniania odmierzana jest ilość mleka, co będzie miało wpływ na filiżankę kawy.
Online Survey