Korzystanie z cookies

Nasza strona internetowa korzysta z cookies (ciasteczek), dzięki którym możesz dokonywać zakupów lub umówić wizytę serwisanta w trybie online. Cookies umożliwiają nam równoległe zbieranie anonimowych danych statystyczych w celu usprawniania działania strony. Aby zaakceptować cookies, naciśnij "Akceptuję", ewentualnie sięgnij po bardziej szczegółowe informacje na temat korzystania z cookies oraz sposobu zarządzania ustawieniami użytkownika.
Akceptuję> Nie, dziękuję> Polityka prywatności> Zmiana ustawień cookies> Więcej informacji na temat cookies
  • Robert Bosch
 

Ponad 60 lat doświadczenia…

maxximum

Maksymalna moc, maksimum możliwości

Potężna moc 1600 W
Znaczne przyspieszenie pracy robota jest zasługą silnika o najwyższej na rynku mocy 1600 W. Wyjątkowo wysokie obroty i niezwykła wydajność pozwalają osiągać świetne efekty przy wyrabianiu gęstych ciast bez obawy o przeciążenie.

Duża misa, poj. 5,4 l
Większa misa ułatwia utrzymanie stałej prędkości, skutecznie eliminując zakłócenia i spowolnienia przy mieszaniu dużych porcji ciężkiej masy.

Łatwiejsze dozowanie składników: Easy Fill
Duży, umieszczony w pokrywie lejek znacznie usprawnia dodawanie
w trakcie pracy składników do misy. Dodatkowym ułatwieniem jest możliwość zatrzymania mieszadła w pozycji udostępniającej miejsce dla nowych składników.

Powrót do góry

Zobacz robota w akcji!

Nowa seria robotów kuchennych MaxxiMUM to najwyższa jakość, na którą składa się wiele detali; trójwymiarowy system mieszania 3D PlanetaryMixing, inteligentny czujnik ciasta zapewniający stałą prędkość mieszania, profesjonalne mieszadła oraz duża misa poj. 5,4 l - przekonaj się na własne oczy!



MaxxiMUM akcesoriów

Gotuj z MUMami i zobacz przepisy

  • Dorsz w cukinii z curry

    1. Rozgrzać piekarnik do 180°C. Umyć cukinię, obrać cebulę i zetrzeć razem, używając rozdrabniacza (tarka dwustronna do tarcia na wiórki).
    2. Wymieszać śmietanę, Crème Fraîche, curry, sól, pieprz, cukier, żółtko i rosół w proszku w misie do mieszania, dodać cukinię i wymieszać, a następnie rozłożyć na formie do zapiekania.
    3. Porozcinać dorsza na grube płaty, doprawić solą i pieprzem, rozłożyć na warzywach.
    4. Posypać mąką do panierowania i piec w piekarniku przez 20 min.
    5. Rada: Do tego dania zaleca się stosowanie azjatyckiego ryżu aromatycznego.
    Składniki:
    500 g cukinii
    1 cebula
    100 ml śmietany
    150 g Crème Fraîche
    3 łyżeczki curry
    2 łyżeczki soli
    1 łyżka stołowa cukru
    1 łyżeczka rosołu w proszku
    2 żółtka
    pieprz z młynka
    400 g dorsza
    3 łyżki stołowe mąki do panierowania
  • Gładzica w rulonikach z pietruszką

    1. Zetrzeć ser w rozdrabniaczu, używając tarki dwustronnej do drobnego tarcia.
    2. Opłukać filety z gładzicy w zimnej wodzie i odcisnąć, aż będą suche. Posolić i skropić sokiem z cytryny.
    3. Natłuścić formę do zapiekania. Zwinąć filety i pojedynczo poprzekłuwać wykałaczkami. Ciasno ułożyć na formie obok siebie.
    4. Wymieszać ser, masło, białe wino, pieprz i śmietanę w misie do mieszania za pomocą końcówki do mieszania. Posmarować tym sosem filety z gładzicy i gotować w rozgrzanym piekarniku w 180°C przez ok. 15 min.
    5. Przed podaniem posypać pietruszką.
    Ryba:
    8 filetów z gładzicy
    sól
    sok z ½ cytryny
    20 g masła na formę
    Sos:
    60 g Goudy
    20 g miękkiego masła
    odrobina białego wina
    pieprz
    2-3 łyżki stołowe słodkiej śmietany
    2 łyżki stołowe siekanej pietruszki
  • Tatar

    1. Użyć maszynki do mięsa z sitkiem. Pokroić mięso na długie kawałki i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę do mięsa wraz z filetami z sardeli. Na zakończenie użyć popychacza.
    2. Obrać, podzielić szalotki i drobno posiekać.
    3. Rozdrobnić szalotki, wołowinę i filety z sardeli w mikserze.
    4. Wymieszać żółtka, paprykę w proszku, kapary i musztardę.
    5. Wymieszać tę mieszaninę razem z szalotkami i masą z mięsa mielonego oraz sardeli.
    6. Doprawić solą i pieprzem.
    7. Rada: Tatar smakuje szczególnie aromatycznie na podsmażonej kromce chleba.
    Składniki:
    300 g wołowiny z udźca
    2 żółtka
    2 filety z sardeli
    1 szczypta papryki w proszku
    1 łyżeczka kaparów
    2 szalotki
    1 łyżeczka musztardy
    sól
    pieprz z młynka
  • Bułeczki Scones

    1. Do misy do mieszania dodać przesianą przez sito mąkę, proszek do pieczenia i sól.
    2. Dodać płatki masła i wymieszać hakiem do zagniatania, aż mieszanina mąki zacznie przypominać kruszonkę.
    3. Dodać cukier i mleko. Wymieszać łyżeczką i ostrożnie pozagniatać.
    4. Natłuścić blachę do pieczenia. Rozwałkować ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni na grubość ok. 1 cm. Powycinać kółka o średnicy 5 cm i ułożyć na blasze do pieczenia.
    5. Rozmącić żółtko z mlekiem i posmarować nim górną stronę ciasta. Piec w 200°C przez ok. 10-15 min.
    6. Rada: Bułeczki Scones wychodzą najpyszniejsze, gdy ciasto ugniata się tylko przez chwilę.
    Składniki na ciasto:
    450 g mąki
    15 g proszku do pieczenia
    1 szczypta soli
    110 g masła
    20 g cukru
    ok. 230 ml mleka
    Do posmarowania:
    1 żółtko
    2 łyżki stołowe mleka
  • Małe tarty quiche z orzeszkami pinii
    i pomidorami koktajlowymi

    1. Rozgrzać piec do 200°C.
    2. Przekroić pomidory na pół i ułożyć ciasno obok siebie, ale nie na sobie, na żaroodpornej formie.
    3. Pokroić bazylię w paski i posypać pomidory. Posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem, piec przez ok. 30 min.
    4. Dodać mąkę i masło w małych kawałkach do misy do mieszania.
    5. Dodać sól i ubijać końcówką do mieszania przez kilka sekund, aż powstanie krucha masa. Dodać zimnej wody i urobić. Włożyć ciasto w torebce foliowej na ok. 30 min. do lodówki.
    6. Rozwałkować ciasto i uformować cztery porcje lub wypełnić nim mniejsze foremki do ciast. Zapiekać 10 min.
    7. W misie zmieszać fetę z jajkami, śmietaną, czarnym pieprzem. Posypać tymiankiem i zmieszać. Ułożyć masę na dnie quiche'a i piec przez ok. 15 min.
    8. Prażyć orzeszki pinii na suchej patelni. Podawać quiche z sałatą i zapiekanymi w piekarniku pomidorami, przyozdobione orzeszkami pinii. Skropić sokiem z cytryny.
    Składniki
    90 g mąki pszennej
    2 szczypty soli
    75 g zimnego masła
    1 łyżka stołowa lodowatej wody
    100 g fety
    2 jajka
    100 ml śmietany
    czarny pieprz
    1 pęczek świeżego tymianku
    2 opakowania pomidorów koktajlowych
    ½ pęczka świeżej bazylii
    2 ząbki czosnku
    sól i pieprz
    30 g orzeszków pinii
    miks sałat
    sok z połówki cytryny

Nasz ekspert - wyszukiwarka!

Szukasz akcesoriów lub części zamiennych do swojego urządzenia? To proste! Wystarczy wpisać model urządzenia. Skorzystaj z naszej wyszukiwarki.



Sprawdź

Ponad 60 lat doświadczenia…

mum4

Korzystaj z siły i wydajności

MUM 5 sprawia, że każde kulinarne wyzwanie staje się proste. Dzięki zaawansowanej technologii, wielofunkcyjne, kompaktowe roboty STYLINE oferują teraz więcej mocy (od 700 do 900 W), wyższą prędkość i nową elektronikę. Są wszechstronne, wydajne, bezpieczne i wygodne w eksploatacji. Multi-motion-drive, czyli planetarny ruch zabieraków, to podstawa szybkiego i równomiernego mieszania składników. EasyArmLift wspomaga podnoszenie i opuszczanie ramienia oraz upraszcza wymianę elementów roboczych.

Powrót do góry

Zobacz robota w akcji!

Wszechstronna pomoc z dodatkiem finezji. Design i funkcjonalność robota kuchennego MUM 5 zachwycą zarówno wielbicieli stylu, jak i smakoszy wyszukanej kuchni. Innowacyjna technika dla profesjonalistów i najnowsze akcesoria gwarantują zawsze najlepsze efekty – przekonaj się sam.



Maksimum akcesoriów

  • MUZ 5ER2 Misa ze stali
    szlachetnej
    MUZ 5ZPI Wyciskarka do
    cytrusów
    Nie lubisz tracić czasu na poszukiwania odpowiedniego akcesorium? Nasze produkty zostały stworzone tak, by służyć Ci pomocą podczas wszystkich kuchennych wariacji. Wykonanie misy z super wytrzymałej stali szlachetnej gwarantuje, że żadne danie nie będzie przywierało do naczynia.Doskonałym dodatkiem do posiłku jest świeży sok cytrusowy. Ciesz się znakomitym orzeźwiającym smakiem bez obaw o konserwanty. Nasza wyciskarka to także pomocnik wieczornych spotkań na drinka. Z własnoręcznie przygotowanym świeżym sokiem, koktajl Sex on the beach będzie jeszcze lepszy!
    MUZ 5KR1 Misa z tworzywa sztucznegoMUZ 5CC2 Cube Cutter
    Nie musisz przygotowywać dań w kilku seriach. Z naszą misą wszystko zmieści się za jednym razem. Planujesz rodzinną kolację lub wieczór w licznym gronie znajomych? Czy można zwieńczyć go lepiej niż pysznym musem jabłkowym lub apetycznym purée posypanym cebulką?Siekanie na równe kawałki to często żmudne i czasochłonne zadanie. Czego jednak nie robi się dla znakomitego efektu? Mamy dobrą wiadomość! Z naszym Cube Cutter Twój MUM pokroi wszystko za Ciebie idealnie!
  • MUZ 5EB2 Przystawka do lodówMUZ 5GM1 Młynek do mielenia zbóż i nasion oleistych
    Lody mogą być zdrowym przysmakiem. Za pomocą naszego urządzenia i specjalnej przystawki stworzysz idealny deser: smaczny, ochładzający w letnie dni i… fit! Lody to także ulubiona słodycz wielu dzieci. Zdrowe i słodkie przysmaki ucieszą całą rodzinę.Nasiona i zboża to świetny dodatek do koktajli, jogurtów, sałatek a także niezbędny składnik zdrowej diety. Chcesz je dokładnie rozdrobnić? Użyj naszego dedykowanego do nasion i zbóż młynka!
    MUZ 45FV1 Przystawka do wyciskania owocówMUZ 45KP1 Tarcza tnąca
    Świeży sok o poranku? Z naszą przystawką do wyciskania owoców możesz go kosztować, kiedy tylko masz na niego ochotę!Sałatka z owocami pokrojonymi w plasterki wygląda zawsze bardzo apetycznie! Nasza tarcza tnąca ułatwi i przyśpieszy Twoją pracę, tnąc je na idealną grubość!
  • MUZ 45RS1 Tarcza tnącaMUZ 45LS1 Sitko do maszynki
    Obiad we francuskim stylu? Z naszą tarczą stworzysz zarówno wybrane danie, jak
    i zrealizujesz wszystkie ziemniaczane pomysły.
    Idealnie zmielone! Nasz dodatek, sitko do maszynki pomoże Ci stworzyć takie danie, jakie lubisz.
    MUZ 45SV1 Przystawka do wyciskania ciastekMUZ 5PP1 Pakiet PastaPassion
    Apetyczne słodkości w idealnym kształcie? Z naszą przystawką stworzysz pyszne i znakomicie wyglądające ciastka, szybko oraz bez wysiłku.Nie musisz wyjeżdżać na weekend do Piemontu lub Toskanii, by cieszyć się włoskimi przysmakami na swoim stole. Dzięki nasadce do makaronu typu Lasagne oraz Tagliatelle stworzysz przepyszne dania w prawdziwie włoskim stylu!
  • MUZ 5NV3 Nasadka do drobnego makaronu typu Spaghetti, nitki, przy używaniu konieczny adapter MUZ 8AD1MUZ 5VL1 Pakiet VeggieLove
    Uwielbiasz spaghetti? Mamy coś dla Ciebie. Kiedy urządzenie będzie przygotowywać Twój makaron, zastanów się, czy dziś będzie wieczór z Napoli czy Bolognese.Idealny zestaw nie tylko dla wegetarian! Zakochasz się w pysznych i pięknie wyglądających sałatkach oraz zaskoczysz możliwościami, jakie daje Ci nasze urządzenie.
    MUZ Z45AG1 Tarcza JulienneMUZ 45PS1 Tarcza tnąca
    Tarcza Julienne służy do krojenia owoców i warzyw w drobne słupki. Z tą tarczą Twoje sałatki staną się prawdziwymi dziełami sztuki!Smaczne frytki domowej roboty idealnie pasują zarówno do wieczoru przy filmie, jak i spotkania z przyjaciółmi. Zrobisz je szybko za pomocą naszej tarczy.
  • MUZ 45XCG1 Zestaw 3-w-1MUZ 45XTM1 Pakiet
    TastyMoments
    Zestaw akcesoriów 3-w-1 Multi z funkcją młynka, rozdrabniacza i przechowywania. Jedno narzędzie, a trzy przydatne funkcje. Z nim szybkie przyrządzenie sałatki i pysznego sosu to żaden problem!W każdym kawałku jedzenia tkwi tajemnica i smakowa przygoda! Wyrusz w nią wraz
    z kompletem akcesoriów do rozdrabniania i zachwyć się finezją swoich pomysłowych dań.

Gotuj z MUMami i zobacz przepisy

  • Pasztet z sałatką owocową

    1. Posiekać cebulę i zeszklić, dusząc na odrobinie masła.
    2. Włożyć do misy mięso, sól, śmietanę, podduszone cebule, żółtko i przecier pomidorowy.
    3. Wszystko dobrze wymieszać i posypać odrobiną pieprzu z młynka.
    4. Umieścić masę na posmarowanej masłem prostokątnej formie do pieczenia i powciskać w nią grzyby i oliwki. Piec w 225°C przez ok. 30 min. Gdy powierzchnia stanie się zbyt ciemna, przykryć folią aluminiową.
    5. Przekroić gruszkę, usuwając gniazda nasienne. Pokroić w plastry. Pokroić winogrona i wymieszać z plastrami gruszek.
    6. Ułożyć na talerzach.
    Składniki na pasztet:
    1 cebula
    200 g mielonej wieprzowiny i wołowiny
    1/2 łyżeczki soli
    100 ml śmietany kremówki
    1 łyżka stołowa masła
    1 żółtko
    1 łyżka stołowa przecieru pomidorowego
    czarny pieprz
    200 g świeżych pieczarek
    całe, zielone oliwki bez pestek
    Składniki na małą sałatkę
    1 gruszka
    1 duża kiść winogron
  • Koktajl truskawkowo – melonowy

    1. Truskawki dokładnie umyć i oderwać szypułki, przełożyć do pojemnika, dodać pół melona.
    2. Wszystko zmiksować, doprawić syropem waniliowym i skropić sokiem z cytryny. Dodać kilka kostek lodu i jeszcze raz zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
    3. Przelać do wysokich koktajlowych szklanek i ozdobić całą truskawką.
    Składniki:
    0,5 kg truskawek
    pół dojrzałego melona
    kilka kropli syropu lub aromatu waniliowego
    sok z ćwiartki cytryny
    lód
    cukier do smaku
  • Pudding Yorkshire

    1. Mleko, wodę i jajko dodać do misy do mieszania, ubić końcówką do ubijania. Powoli dodać mąkę i szczyptę soli, ubijać dalej na gładką masę. Pozostawić na ok. 30 min. do napęcznienia.
    2. Do każdej metalowej foremki do muffinków dodać ok. ¼ łyżeczki smalcu wieprzowego. Wstawić blachę do piekarnika i rozgrzać do 200 °C.
    3. Równomiernie nałożyć ciasto do gorących foremek do muffinków.
    4. Natychmiast wypiekać ok. 10-15 min., aż pudding Yorkshire wyraźnie urośnie i uzyska lekko brązową skorupkę.
    Składniki:
    200 ml mleka
    100 ml wody
    1 jajko
    125 g mąki
    sól
    smalec wieprzowy
  • Sernik po szwedzku

    1. Wszystkie składniki na spód ciasta zagnieść w misie do mieszania hakiem do zagniatania. Gdy ciasto będzie gładkie, wyciągnąć i uformować kulę.
    2. Rozwałkować ciasto. Wyłożyć ściany formy ciastem.
    3. Rozłożyć na dnie ciasta borówki.
    4. Wymieszać w misie do mieszania cukier i margarynę końcówką do mieszania, aż do powstania kremowej masy. Po kolei dodawać jajka, ciągle mieszając.
    5. Dodać mąkę i wymieszać.
    6. Na końcu dodać twaróg i cynamon, a następnie mieszać przez kilka minut.
    7. Ostrożnie przełożyć masę do formy z wyjmowanymi bokami i piec w 175°C termoobiegu ok. 50 min.
    8. Rada: Podczas wypiekania ciasto urośnie, jednak w trakcie chłodzenia znów opadnie. Małe pęknięcia na powierzchni są normalne. Proszę używać ciemnej formy do pieczenia. Na 800-1100 g ciasta zalecamy formę z wyjmowanym dnem o średnicy 24 cm.
    Składniki (spód ciasta):
    350 g mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    80 g cukru
    1 jajko
    170 g margaryny
    250 g borówek ze słoika
    Składniki (masa do ciasta):
    185 g cukru
    70 g margaryny
    3 jajka
    65 g mąki
    750 g twarogu
    ½ czubatej łyżeczki mielonego cynamonu
  • Crema pasticcera (włoski krem tortowy)

    1. W garnku doprowadzić do wrzenia 40 ml mleka. W międzyczasie dodać do misy do mieszania dodatkowe składniki oraz pozostałe mleko. Wszystko wymieszać za pomocą końcówki do mieszania na wysokim stopniu prędkości, aż do powstania jednolitej masy.
    2. Gdy mleko zacznie wrzeć, zmniejszyć temperaturę i dodać pozostałe składniki. Mieszać do zagotowania. Wyłączyć płytę kuchenną i poczekać aż krem ostygnie.
    3. Rada: Aby uzyskać delikatniejszy i gładszy krem, po gotowaniu dodać 20 g masła. Krem znajduje zastosowanie jako deser, do dań słodkich jak Zuppa Inglese i Crème Caramel, a także jako krem tortowy itp.
    Składniki:
    150 g cukru
    ½ l mleka
    4 żółtka
    60 g mąki
    skórka cytrynowa lub wanilina

Nasz ekspert - wyszukiwarka!

Szukasz akcesoriów lub części zamiennych do swojego urządzenia? To proste! Wystarczy wpisać model urządzenia. Skorzystaj z naszej wyszukiwarki.



Sprawdź

Ponad 60 lat doświadczenia…

mum4

Twój pierwszy, wielofunkcyjny pomocnik w kuchni

Roboty serii MUM 4 to dla wielu osób pierwszy krok w gotowaniu z technologicznie zaawansowanym sprzętem wielofunkcyjnym. MUM 4 posiadający Multi-motion-drive, dysponujący innowacyjnym, wielokierunkowym ruchem planetarnym zabieraków, pozwala na fantazję w kuchni i szybkie przygotowywanie wcześniej pracochłonnych dań. MUM 4 posiada inteligentną ochronę przed przeciążeniem, a jego praca zostanie zatrzymana w przypadku zbyt dużej ilości składników lub pracy urządzenia. MUM 4 ma również wielofunkcyjne ramię ze specjalną przekładnią i trzema rodzajami napędu. Ergonomiczne gumowe przyssawki pewnie stabilizują pracę urządzenia.

Powrót do góry

Maksimum akcesoriów

Gotuj z MUMami i zobacz przepisy

  • Bliny

    1. Do misy do mieszania dodać: dwa rodzaje mąki, mleko, żółtka, kwaśną śmietanę, sól i połowę masła, a następnie posypać wszystko cukrem i pokruszonymi drożdżami.
    2. Za pomocą końcówki do ubijania wymieszać na gładkie ciasto.
    3. Pozostawić w ciepłym miejscu i pod przykryciem na ok. 45 min. do wyrośnięcia.
    4. Następnie starannie wyczyścić misę i na najwyższym poziomie prędkości ubić białko, aż stanie się sztywne. Ostrożnie połączyć z wyrośniętym ciastem.
    5. Na patelni rozgrzać odrobinę masła. Smażyć naleśniki na patelni po ok. 1 ½ łyżki stołowej ciasta.
    6. Na średnim ogniu smażyć po obu stronach małe, grube placuszki do uzyskania złotobrązowego koloru.
    7. Kolejno usmażyć około 20 naleśników. W międzyczasie obrać cebulę i rozdrobnić ją używając tarczy dwustronnej do tarcia na wiórki, wymieszać z Crème Fraîche i podawać z blinami razem z kawiorem. Przyozdobić koprem.
    Składniki:
    125 g mąki pszennej
    125 g mąki gryczanej
    250 ml letniego mleka
    2 jajka (z oddzielonymi żółtkami)
    2 łyżki stołowe kwaśnej śmietany
    1 łyżeczka soli
    150 g miękkiego masła
    1 szczypta cukru
    ½ kostki świeżych drożdży (ok. 20 g)
    2 cebule
    300 g Crème Fraîche
    6 łyżek stołowych kawioru czerwonego
    koper do przyozdobienia
  • Kulki z grochu włoskiego ("falafel")

    1. Pozostawić groch włoski przez noc w zimnej wodzie, aby lekko spęczniał.
    2. Odcedzić z wody i ugotować groch włoski w rosole, aż stanie się miękki. W razie potrzeby dolać trochę wody.
    3. Zagotować wodę z mlekiem i masłem.
    4. Dodać mąkę i mieszać ciasto na ogniu, aż do rozpuszczenia masy w garnku.
    5. Przełożyć ciasto do misy do mieszania (końcówka do mieszania), stopniowo dodawać jajka.
    6. Rozdrobnić groch włoski w mikserze i dodać do ciasta ptysiowego, następnie doprawić.
    7. Uformować kulki o wielkości 3 – 4 cm i usmażyć w dużej ilości oleju.
    8. Rada: Podawać razem z dipem jogurtowym.
    Składniki (na ok. 30 kulek):
    200 g grochu włoskiego
    500 ml rosołu warzywnego
    130 ml wody
    130 ml mleka
    30 g masła
    50 g mąki
    4 jajka
    sól
    kmin
    gałka muszkatołowa
    olej do smażenia
  • Jagodowo-bananowy Smoothie

    1. Pokroić banany na małe kawałki. Za pomocą miksera zrobić ze wszystkich składników purée.
    2. Zetrzeć czekoladę, używając nakładki do drobnego tarcia.
    3. Rozlać do czterech wysokich szklanek i przyozdobić płatkami czekoladowymi.
    4. Rada: Smoothies mogą być przygotowywane z różnych owoców w nieskończenie wielu kompozycjach.
    Składniki:
    4 banany
    800 ml mleka
    200 g jagód
    1 łyżeczka imbiru w proszku
    2 łyżki stołowe miodu w płynie
    40 g białej czekolady
  • Pikantny chlebek pszenno-żytni

    1. Drożdże i letnią maślankę umieścić w misie do mieszania (hak do zagniatania) i wymieszać.
    2. Dodać pozostałe składniki i zagnieść na gładkie ciasto.
    3. Z ciasta uformować duży, okrągły bochen chleba, przykryć go ręcznikiem i odstawić na 20-30 min. w ciepłe miejsce.
    4. Następnie ułożyć na dobrze natłuszczonej blasze do pieczenia i jeszcze raz pozostawić na 15-20 min. do urośnięcia.
    5. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 300ºC.
    6. Po urośnięciu ponacinać bochen chleba ostrym nożem w kratę, posmarować wodą i piec przez 8 min. w 300°C.
    7. Następnie piec przez kolejne 40-45 min. w 200°C.
    Składniki:
    450 g mąki pszennej
    300 g mąki żytniej
    300 ml letniej maślanki
    ok. 225 ml ciepłej wody
    2 torebki suchych drożdży
    1 łyżeczka soli
    ½ łyżki stołowej miodu
    ½ łyżki stołowej kminku, całego lub mielonego
    szczypta białego pieprzu
    ½ - 1 łyżki stołowej przypraw do chleba
  • Muffiny czekoladowe
    z kawałeczkami czekolady

    1. Rozgrzać piekarnik do 200°C.
    2. Użyć końcówki do mieszania. Wymieszać masło z cukrem na pianę. Po kolei dodawać jajka i wymieszać na równomierną masę. Dodać cukier wanilinowy i mleko. Energicznie mieszać przez kolejne sekundy.
    3. Rozdrobnić ciemną i białą czekoladę.
    4. Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i kawałki czekolady i powoli wymieszać je za pomocą haka do zagniatania na najniższym stopniu prędkości z masą jajeczną.
    5. Rozdzielić masę w foremkach i piec na środkowym piętrze piekarnika przez ok. 15 min.
    Składniki:
    600 g pełnoziarnistej mąki pszennej
    1 torebka suchych drożdży
    500 ml letniej wody
    1 ½ łyżki stołowej soli morskiej
    3 łyżki stołowe drobno pociętego szczypiorku
    3 łyżki stołowe drobno posiekanej pietruszki
    1 żółtko
    1 łyżka stołowa wody

Nasz ekspert - wyszukiwarka!

Szukasz akcesoriów lub części zamiennych do swojego urządzenia? To proste! Wystarczy wpisać model urządzenia. Skorzystaj z naszej wyszukiwarki.



Sprawdź

Idealny wybór dla każdego miłośnika gotowania

Blender MaxoMixx marki Bosch: silnik o mocy do 800 W, nóż QuattroBlade Pro z czterema ostrzami i szeroka gama akcesoriów, dzięki którym osiągniesz doskonałe rezultaty.

Zobacz blender w akcji!

MaxoMixx to gwarancja kreatywnej kuchni na profesjonalnym poziomie. Zachwyć swoich gości blenderem MaxoMixx marki Bosch, który potrafi wyczarować doskonałe potrawy. Dzięki wysokiej jakości obudowy oraz końcówce miksującej ze stali szlachetnej blender MaxoMixx doskonale prezentuje się w każdej kuchni.

mum4

Końcówka z nowym ostrzem QuattroBlade Pro

Przemyślana w każdym detalu, innowacyjna konstrukcja wewnętrznej części stopy końcówki sprawia, że przetwarzane produkty są idealnie zagarniane do wewnątrz i poddawane lepszemu oraz szybszemu rozdrabnianiu.

Powrót do góry
mum4

Opatentowany sposób montażu akcesoriów

Dzięki wysokiej jakości elementów ze stali szlachetnej i nowatorskiemu patentowi na precyzyjne mocowanie części wyposażenia wymiana akcesoriów odbywa się łatwo i bezpiecznie. Końcówkę miksującą można bez problemu używać bezpośrednio w garnkach z gorącą potrawą.

Stal szlachetna gwarantuje również absolutną neutralność smaku i higieniczną czystość. Materiał nie ulega przebarwieniom i zachowuje najwyższą estetykę przez cały czas użytkowania. Solidne, odporne na płyny i detergenty mocowanie pozwala na mycie końcówki miksującej
w zmywarce.

Powrót do góry

Gotuj z blenderami i zobacz przepisy

  • Aperitif gospodarza

    1. Wszystkie składniki włożyć do pojemnika do miksowania i miksować przez minutę na minimalnej prędkości.
    2. Następnie zwiększyć prędkość
      i miksować napój przez kolejną 1 min.
    3. Przed podaniem rozlać gotowy napój do szklanek i udekorować plasterkami cytryny lub pomarańczy.
    Składniki:
    butelka Crodino lub Gingerion (włoskie, bezalkoholowe aperitify)
    1 lampka białego wina
    1 plasterek cytryny lub pomarańczy ze skórką
    1 obrana brzoskwinia
    1 mały kieliszek wermutu
    1 mały kieliszek syropu pomarańczowego
    5 kostek lodu
  • Guacamole z rokpolem

    1. Obrać i wyjąć pestkę z awokado, imbir obrać i pokroić.
    2. Kawałek sera pokroić w kosteczkę i odłożyć do dekoracji.
    3. Resztę sera razem z pozostałymi składnikami zmiksować aż do powstania gładkiego, kremowego purée.
    4. Przełożyć do miseczki, posypać kosteczkami sera pleśniowego, można udekorować listkiem sałaty.
    Składniki:
    3 dojrzałe awokado
    100g sera pleśniowego
    sok z cytryny
    1/3 łyżeczek pieprzu
    1/3 łyżeczki soli
    1-2 cm świeżego imbiru
  • Pesto

    1. Orzeszki pinii lekko podsmażyć na suchej patelni.
    2. Oderwać listki bazylii z łodyg, obrać ząbki czosnku.
    3. Orzeszki pinii, bazylię, czosnek, łyżeczkę soli i połowę oliwy z oliwek zmiksować przez minutę blenderem na najniższych obrotach.
    4. Stopniowo dodawać ser, pozostałą oliwę, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Składniki:
    50g orzeszków pinii
    3-4 pęczki bazylii (około 75g)
    2-3 ząbki czosnku
    sól (ewentualnie gruba sól morska)
    100ml tłoczonej na zimno oliwy z oliwek
    50g tartego sera pecorino lub parmezanu
    czarny pieprz świeżo mielony
  • Krem dyniowy

    1. Cebula i czosnek posiekać, podsmażyć na oliwie i dodać pokrojoną w kostkę dynię. Dusić około 10 min, często mieszając.
    2. Wlać wywar z warzyw, dodać tymianek i gotować 20 min.
    3. Zdjąć z ognia, zmiksować, dodając sok i skórkę w pomarańczy, cukier, sól i pieprz.
    4. Wlać do miseczki, dekorując paseczkami skórki pomarańczowej, uduszonej w 2 łyżkach wody zmieszanej z cukrem trzcinowym.
    Składniki:
    1 kg świeżej dyni
    1 cebula
    ząbek czosnku
    skórka i sok z pomarańczy
    6 gałązek świeżego tymianku
    sól, pieprz
    1 łyżka cukru trzcinowego
    4 łyżki oliwy z oliwek
    1l wywaru z warzyw

Nasz ekspert - wyszukiwarka!

Szukasz akcesoriów lub części zamiennych do swojego urządzenia? To proste! Wystarczy wpisać model urządzenia. Skorzystaj z naszej wyszukiwarki.



Sprawdź

Pamiętaj, że jako uczestnikowi programu myBosch przysługuje Ci stały, 10% rabat
w naszym sklepie online: PL9-MYBOSCH-1228AM



 

 
Online Survey