Korzystanie z cookies

Nasza strona internetowa korzysta z cookies (ciasteczek), dzięki którym możesz np. dokonywać zakupów lub umówić wizytę serwisanta w trybie online. Cookies umożliwiają nam równoległe zbieranie anonimowych danych statystycznych w celu usprawniania działania strony. Niektóre pliki cookies są niezbędne do tego, żeby strona mogła funkcjonować poprawnie. Zgoda na zapisywanie cookies statystycznych i niezbędnych do działania strony na Twoim komputerze wynika z Twoich ustawień przeglądarki internetowej. Dodatkowo prosimy Cię o zgodę na instalowanie cookies niezbędnych np. do obsługi Twojej rejestracji na stronie itp. (tego dotyczą przyciski „Akceptuję” i „Nie, dziękuję”). Przygotowaliśmy też bardziej szczegółowe informacje na temat korzystania z cookies oraz sposobu zarządzania ustawieniami użytkownika, z których możesz skorzystać klikając na poniższe linki.

[global.cookielaw.txt.secondparagraph]

10 najczęstszych błędów kuchennych, których można uniknąć

Przewiń w dół

KOCHAMY gotowanie i pieczenie. I kochamy spędzać czas w kuchni. Ale od czasu do czasu, każdy z nas popełnia błędy. Musisz wiedzieć, że większości błędów jakie popełniamy, można łatwo uniknąć. Aby wszystkie przepisy udawały się bez problemów. Tak, by kreatywność w kuchni nigdy nie przestała być zabawą.

Zachowaj spokój

Upewnij się, że odstawisz mięso na jakiś czas by "odpoczęło" przed i po pieczeniu.

Słoneczna strona

Wszyscy wiemy, że oczy też należy zadowolić. Jeśli usmażysz jajko w zbyt wysokiej temperaturze, powierzchnia zmatowieje. Wybierz średnią temperaturę, a jajko wystąpi w pełnej krasie.

Niech rośnie

Nigdy nie używaj gorącej wody piekąc z udziałem drożdży, w przeciwnym razie drożdże zginą, a ciasto nie wyrośnie. Wystarczy letnia.

Działaj powoli.

Czy jest ktoś, kto nie kocha czekoladowych ciast? Ale na pyszne czekoladowe ciasto, potrzebujesz perfekcyjnie rozpuszczonej czekolady. Nie spiesz się z rozpuszczaniem czekolady, albo będzie ziarnista.

Liczy się każda odrobina

Aby uzyskać chrupiące składniki, używaj wystarczająco dużej brytfanki. Jeśli włożysz do niej zbyt wiele składników, zrobią się papkowate.

Misz-masz

Jeśli chcesz by puree ziemniaczane było puszyste, ugnieć ziemniaki ręcznie. Jeśli ugnieciesz je mikserem lub blenderem, zrobią się gumowe i lepkie.

Zapewnij sobie wygodę

Upewnij się, że spaghetti ma mnóstwo miejsca w rondlu. W przeciwnym razie nitki spaghetti posklejają się. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, użyj specjalnego garnka do spaghetti z wkładką z sitka.

Idealna kopuła

Upewnij się, że dokładnie wymieszasz ciasto, albo ciasta lub wypieki nie wyrosną. Mąka nie powinna być widoczna, a ciasto powinno mieć jednolitą teksturę i kolor.

Lód, lód, lodowate

Jeśli użyjesz bardzo zimnego masła, uzyskasz najlepszą kruszonkę z możliwych. Zimne masło sprawia, że ciasto jest bardzo kruche, a podczas jedzenia kruszy się na tysiąc maleńkich okruszków.

Ubijanie śmietany

Nie ubijaj smietany zbyt długo, albo zrobi się z niej masło.

MyBosch

Zarejestruj się bezpłatnie i zyskaj niezliczone korzyści!

Nasz serwis

Masz problem? Skontaktuj się z nami!
Nasza infolinia serwisowa czynna jest 7 dni w tygodniu przez 24 godziny.

801 191 534

callcenter.lodz@bshg.com

Poznaj markę Bosch

Odkryj jakość, doskonałość i niezawodność.

Infolinia produktowa

Informacje produktowe, dobór urządzeń.
Infolinia produktowa czynna
pon.-pt. godz. 9.00-17.00