Korzystanie z cookies

Nasza strona internetowa korzysta z cookies (ciasteczek). Korzystamy z ciasteczek funkcjonalnych, dzięki którym strona może funkcjonować poprawnie. Takie ciastka pozwalają np. wybierać funkcje strony lub logować się na Twoje konto na naszej stronie. Cookies statystyczne umożliwiają nam zbieranie anonimowych danych statystycznych w celu usprawniania działania strony. Zgoda na zapisywanie cookies statystycznych na Twoim komputerze wynika z Twoich ustawień przeglądarki internetowej. Ta strona używa również cookies reklamowych (w tym definiujących Twoje preferencje), dzięki którym możemy dostarczać Tobie reklamy i treści odpowiadające Twoim zainteresowaniom. Te pliki pochodzą od dostawców usług internetowych. Informacje zawarte w tych plikach cookies będą przetwarzane przez te podmioty. Szczegółowe informacje na temat tych ciasteczek dostępne są w pliku „Informacje na temat cookies” w części „Pliki cookies związane z dostarczaniem reklam”. Informacje o Twoich zainteresowaniach i preferencjach mogą być uznane za dane osobowe. Dzięki niektórym plikom cookie możemy przetwarzać dane osobowe. Ustawienia Twojej przeglądarki decydują o tym, czy wyrażasz zgodę na instalowanie tych ciasteczek. Jeżeli nie godzisz się na instalowanie cookies wybierz przycisk „Nie, dziękuję za wszystkie cookies”. Przygotowaliśmy też bardziej szczegółowe informacje na temat korzystania z cookies oraz przetwarzania danych osobowych:

10 najczęstszych błędów kuchennych, których można uniknąć

Przewiń w dół

KOCHAMY gotowanie i pieczenie. I kochamy spędzać czas w kuchni. Ale od czasu do czasu, każdy z nas popełnia błędy. Musisz wiedzieć, że większości błędów jakie popełniamy, można łatwo uniknąć. Aby wszystkie przepisy udawały się bez problemów. Tak, by kreatywność w kuchni nigdy nie przestała być zabawą.

Zachowaj spokój

Upewnij się, że odstawisz mięso na jakiś czas by "odpoczęło" przed i po pieczeniu.

Słoneczna strona

Wszyscy wiemy, że oczy też należy zadowolić. Jeśli usmażysz jajko w zbyt wysokiej temperaturze, powierzchnia zmatowieje. Wybierz średnią temperaturę, a jajko wystąpi w pełnej krasie.

Niech rośnie

Nigdy nie używaj gorącej wody piekąc z udziałem drożdży, w przeciwnym razie drożdże zginą, a ciasto nie wyrośnie. Wystarczy letnia.

Działaj powoli.

Czy jest ktoś, kto nie kocha czekoladowych ciast? Ale na pyszne czekoladowe ciasto, potrzebujesz perfekcyjnie rozpuszczonej czekolady. Nie spiesz się z rozpuszczaniem czekolady, albo będzie ziarnista.

Liczy się każda odrobina

Aby uzyskać chrupiące składniki, używaj wystarczająco dużej brytfanki. Jeśli włożysz do niej zbyt wiele składników, zrobią się papkowate.

Misz-masz

Jeśli chcesz by puree ziemniaczane było puszyste, ugnieć ziemniaki ręcznie. Jeśli ugnieciesz je mikserem lub blenderem, zrobią się gumowe i lepkie.

Zapewnij sobie wygodę

Upewnij się, że spaghetti ma mnóstwo miejsca w rondlu. W przeciwnym razie nitki spaghetti posklejają się. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, użyj specjalnego garnka do spaghetti z wkładką z sitka.

Idealna kopuła

Upewnij się, że dokładnie wymieszasz ciasto, albo ciasta lub wypieki nie wyrosną. Mąka nie powinna być widoczna, a ciasto powinno mieć jednolitą teksturę i kolor.

Lód, lód, lodowate

Jeśli użyjesz bardzo zimnego masła, uzyskasz najlepszą kruszonkę z możliwych. Zimne masło sprawia, że ciasto jest bardzo kruche, a podczas jedzenia kruszy się na tysiąc maleńkich okruszków.

Ubijanie śmietany

Nie ubijaj smietany zbyt długo, albo zrobi się z niej masło.

MyBosch

Zarejestruj się bezpłatnie i zyskaj niezliczone korzyści!

Nasz serwis

Masz problem? Skontaktuj się z nami!
Nasza infolinia serwisowa czynna jest 7 dni w tygodniu przez 24 godziny.

801 191 534

callcenter.lodz@bshg.com

Poznaj markę Bosch

Odkryj jakość, doskonałość i niezawodność.

Infolinia produktowa

Informacje produktowe, dobór urządzeń.
Infolinia produktowa czynna
pon.-pt. godz. 9.00-17.00

wew. 1 +48 (22) 57 27 600

informacja@bshg.com