Korzystanie z cookies

Nasza strona internetowa korzysta z cookies (ciasteczek), dzięki którym możesz np. dokonywać zakupów lub umówić wizytę serwisanta w trybie online. Cookies umożliwiają nam równoległe zbieranie anonimowych danych statystycznych w celu usprawniania działania strony. Niektóre pliki cookies są niezbędne do tego, żeby strona mogła funkcjonować poprawnie. Zgoda na zapisywanie cookies statystycznych i niezbędnych do działania strony na Twoim komputerze wynika z Twoich ustawień przeglądarki internetowej. Dodatkowo prosimy Cię o zgodę na instalowanie cookies niezbędnych np. do obsługi Twojej rejestracji na stronie itp. (tego dotyczą przyciski „Akceptuję” i „Nie, dziękuję”). Przygotowaliśmy też bardziej szczegółowe informacje na temat korzystania z cookies oraz sposobu zarządzania ustawieniami użytkownika, z których możesz skorzystać klikając na poniższe linki.

Czarne spaghetti z krewetkami królewskimi - cudowna zabawa kolorem dla smakosza

Czarne spaghetti z krewetkami królewskimi
Przewiń w dół

Składniki na 4 porcje
400 g czarnego spaghetti
2 łyżki rodzynków
60 g orzechów nerkowca
500 g krewetek królewskich
2 łyżki oliwy z oliwek
3 ząbki świeżego czosnku
1 papryczka chilli
1 bulwa kopru włoskiego z liśćmi
4 cl Martini Bianco
1 łyżeczka nitek szafranu
sól, pieprz

Przygotowanie
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 20 minut

Zagotuj duży garnek wody z solą i ugotuj spaghetti zgodnie z instrukcjami. Namocz rodzynki w ciepłej wodzie by je zmiękczyć. Upiecz orzechy nerkowca w teflonowym rondlu i posiekaj je grubo. Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni, i podsmaż krewetki królewskie, wyjmij i odłóż na bok. Obierz czosnek, pokrój w cienkie plasterki i usmaż razem z papryczką chilli w rozgrzanym rondlu. Umyj koper włoski, pokrój w kosteczkę, posiekaj ziarna kopru i dodaj wszystko do czosnku w rondlu. Zdeglasuj Martini Bianco, dodaj osuszone rodzynki i nitki szafranu.

Przez chwilę gotuj by wywar nieco odparował, dodaj krewetki i zmieszaj z ociekającym wodą makaronem. W razie potrzeby, dodaj niewielką ilość wody spod makaronu.

Przypraw solą i pieprzem i posyp siekanymi liśćmi kopru włoskiego i orzechami nerkowca.

Czarne spaghetti z krewetkami królewskimi

MyBosch

Zarejestruj się bezpłatnie i zyskaj niezliczone korzyści!

Nasz serwis

Masz problem? Skontaktuj się z nami!
Nasza infolinia serwisowa czynna jest 7 dni w tygodniu przez 24 godziny.

801 191 534

callcenter.lodz@bshg.com

Poznaj markę Bosch

Odkryj jakość, doskonałość i niezawodność.

Infolinia produktowa

Informacje produktowe, dobór urządzeń.
Infolinia produktowa czynna
pon.-pt. godz. 9.00-17.00

+48 (22) 57 27 600 wew. 1