Korzystanie z cookies

Nasza strona internetowa korzysta z cookies (ciasteczek). Korzystamy z ciasteczek funkcjonalnych, dzięki którym strona może funkcjonować poprawnie. Takie ciastka pozwalają np. wybierać funkcje strony lub logować się na Twoje konto na naszej stronie. Cookies statystyczne umożliwiają nam zbieranie anonimowych danych statystycznych w celu usprawniania działania strony. Zgoda na zapisywanie cookies statystycznych na Twoim komputerze wynika z Twoich ustawień przeglądarki internetowej. Ta strona używa również cookies reklamowych (w tym definiujących Twoje preferencje), dzięki którym możemy dostarczać Tobie reklamy i treści odpowiadające Twoim zainteresowaniom. Te pliki pochodzą od dostawców usług internetowych. Informacje zawarte w tych plikach cookies będą przetwarzane przez te podmioty. Szczegółowe informacje na temat tych ciasteczek dostępne są w pliku „Informacje na temat cookies” w części „Pliki cookies związane z dostarczaniem reklam”. Informacje o Twoich zainteresowaniach i preferencjach mogą być uznane za dane osobowe. Dzięki niektórym plikom cookie możemy przetwarzać dane osobowe. Ustawienia Twojej przeglądarki decydują o tym, czy wyrażasz zgodę na instalowanie tych ciasteczek. Jeżeli nie godzisz się na instalowanie cookies wybierz przycisk „Nie, dziękuję za wszystkie cookies”. Przygotowaliśmy też bardziej szczegółowe informacje na temat korzystania z cookies oraz przetwarzania danych osobowych:

Czarne spaghetti z krewetkami królewskimi - cudowna zabawa kolorem dla smakosza

Czarne spaghetti z krewetkami królewskimi
Przewiń w dół

Składniki na 4 porcje
400 g czarnego spaghetti
2 łyżki rodzynków
60 g orzechów nerkowca
500 g krewetek królewskich
2 łyżki oliwy z oliwek
3 ząbki świeżego czosnku
1 papryczka chilli
1 bulwa kopru włoskiego z liśćmi
4 cl Martini Bianco
1 łyżeczka nitek szafranu
sól, pieprz

Przygotowanie
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 20 minut

Zagotuj duży garnek wody z solą i ugotuj spaghetti zgodnie z instrukcjami. Namocz rodzynki w ciepłej wodzie by je zmiękczyć. Upiecz orzechy nerkowca w teflonowym rondlu i posiekaj je grubo. Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni, i podsmaż krewetki królewskie, wyjmij i odłóż na bok. Obierz czosnek, pokrój w cienkie plasterki i usmaż razem z papryczką chilli w rozgrzanym rondlu. Umyj koper włoski, pokrój w kosteczkę, posiekaj ziarna kopru i dodaj wszystko do czosnku w rondlu. Zdeglasuj Martini Bianco, dodaj osuszone rodzynki i nitki szafranu.

Przez chwilę gotuj by wywar nieco odparował, dodaj krewetki i zmieszaj z ociekającym wodą makaronem. W razie potrzeby, dodaj niewielką ilość wody spod makaronu.

Przypraw solą i pieprzem i posyp siekanymi liśćmi kopru włoskiego i orzechami nerkowca.

Czarne spaghetti z krewetkami królewskimi

MyBosch

Zarejestruj się bezpłatnie i zyskaj niezliczone korzyści!

Nasz serwis

Masz problem? Skontaktuj się z nami!
Nasza infolinia serwisowa czynna jest 7 dni w tygodniu przez 24 godziny.

801 191 534

callcenter.lodz@bshg.com

Poznaj markę Bosch

Odkryj jakość, doskonałość i niezawodność.

Infolinia produktowa

Informacje produktowe, dobór urządzeń.
Infolinia produktowa czynna
pon.-pt. godz. 9.00-17.00

wew. 1 +48 (22) 57 27 600

informacja@bshg.com