Korzystanie z cookies

Nasza strona internetowa korzysta z cookies (ciasteczek). Korzystamy z ciasteczek funkcjonalnych, dzięki którym strona może funkcjonować poprawnie. Takie ciastka pozwalają np. wybierać funkcje strony lub logować się na Twoje konto na naszej stronie. Cookies statystyczne umożliwiają nam zbieranie anonimowych danych statystycznych w celu usprawniania działania strony. Zgoda na zapisywanie cookies statystycznych na Twoim komputerze wynika z Twoich ustawień przeglądarki internetowej. Ta strona używa również cookies reklamowych (w tym definiujących Twoje preferencje), dzięki którym możemy dostarczać Tobie reklamy i treści odpowiadające Twoim zainteresowaniom. Te pliki pochodzą od dostawców usług internetowych. Informacje zawarte w tych plikach cookies będą przetwarzane przez te podmioty. Szczegółowe informacje na temat tych ciasteczek dostępne są w pliku „Informacje na temat cookies” w części „Pliki cookies związane z dostarczaniem reklam”. Informacje o Twoich zainteresowaniach i preferencjach mogą być uznane za dane osobowe. Dzięki niektórym plikom cookie możemy przetwarzać dane osobowe. Ustawienia Twojej przeglądarki decydują o tym, czy wyrażasz zgodę na instalowanie tych ciasteczek. Jeżeli nie godzisz się na instalowanie cookies wybierz przycisk „Nie, dziękuję za wszystkie cookies”. Przygotowaliśmy też bardziej szczegółowe informacje na temat korzystania z cookies oraz przetwarzania danych osobowych:

Jabłkowe cannelloni - Słodka pokusa

Jabłkowe cannelloni
Przewiń w dół

Składniki na 4 porcje deseru
4 cierpkie jabłka
200 g mrożonych wiśni
3 łyżki cukru
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka soku z cytryny
16 rurek cannelloni
1 łyżka masła do natłuszczenia formy do pieczenia
500 ml śmietany
1 laska wanilii
1 jajko + 2 żółtka jajka
2 łyżki cukru
2 łyżki kwasnej śmietany
50 g płatków migdałowych
30 g orzechów pistacjowych
cukier puder

Przygotowanie
Czas przygotowania: 25 minut
Czas gotowania: 30 minut

Rozgrzej piekarnik do 180°C grzania konwekcyjnego. Umyj jabłka, pokrój w drobną kostkę i grubo posiekaj wiśnie. Wymieszaj owoce z cukrem, cynamonem i sokiem z cytryny. Napełnij rurki makaronowe mieszanką jabłkowo-wiśniową. Ułóż rurki obok siebie w wysmarowanej masłem foremce do pieczenia. Wymieszaj śmietanę z wyskrobaną zawartością laski wanilii, jajkami i cukrem i wylej ją na cannelloni. Wymieszaj kwaśną smietankę do uzyskania gładkiej konsystencji, posmaruj nią cannelloni i piecz przez 30 minut w piekarniku. Podpiecz płatki migdałowe i pistacje w teflonowym rondlu, posyp wraz z cukrem pudrem ciepłe cannelloni i natychmiast podawaj.

Jabłkowe cannelloni

MyBosch

Zarejestruj się bezpłatnie i zyskaj niezliczone korzyści!

Nasz serwis

Masz problem? Skontaktuj się z nami!
Nasza infolinia serwisowa czynna jest 7 dni w tygodniu przez 24 godziny.

801 191 534

callcenter.lodz@bshg.com

Poznaj markę Bosch

Odkryj jakość, doskonałość i niezawodność.

Infolinia produktowa

Informacje produktowe, dobór urządzeń.
Infolinia produktowa czynna
pon.-pt. godz. 9.00-17.00

wew. 1 +48 (22) 57 27 600

informacja@bshg.com