Korzystanie z cookies

Nasza strona internetowa korzysta z cookies (ciasteczek), dzięki którym możesz np. dokonywać zakupów lub umówić wizytę serwisanta w trybie online. Cookies umożliwiają nam równoległe zbieranie anonimowych danych statystycznych w celu usprawniania działania strony. Niektóre pliki cookies są niezbędne do tego, żeby strona mogła funkcjonować poprawnie. Zgoda na zapisywanie cookies statystycznych i niezbędnych do działania strony na Twoim komputerze wynika z Twoich ustawień przeglądarki internetowej. Dodatkowo prosimy Cię o zgodę na instalowanie cookies niezbędnych np. do obsługi Twojej rejestracji na stronie itp. (tego dotyczą przyciski „Akceptuję” i „Nie, dziękuję”). Przygotowaliśmy też bardziej szczegółowe informacje na temat korzystania z cookies oraz sposobu zarządzania ustawieniami użytkownika, z których możesz skorzystać klikając na poniższe linki.

Przepis na pstrąga w ziołach

Doskonałe rezultaty wykorzystania przepisu na pstrąga w ziołach przyrządzanego w piekarnikach Serie | 6 i Serie | 8 marki Bosch.

Pełna smaku ryba: Zasmakuj w pstrągu z ziołami przyrządzonym na blasze do pieczenia.

Aby doświadczyć symfonii smakowitych aromatów, spróbuj tej ryby z rozmaitymi, pysznymi ziołami. Ciesz się nią dzięki specjalnemu składnikowi: zintegrowaną sondą do mięs PerfectRoast. W ten sposób mięso, ryby i drób zawsze wychodzą miękkie, soczyste i przyrządzone tak jak lubisz, ponieważ trzy czujniki bezustannie kontrolują temperaturę we wnętrzu potrawy. Smacznego!

Odkryj piekarniki marki Bosch

Składniki do przepisu na pstrąga w ziołach przyrządzanego w piekarnikach Serie | 6 i Serie | 8 marki Bosch.

Składniki | Na 4 porcje

Uniwersalna blacha do pieczenia
Ryby:
50 g świeżego rozmarynu
50 g świeżego tymianku cytrynowego
50 g świeżego estragonu
50 g świeżego oregano
5 łyżek oliwy z oliwek
Sól chilli
1 łyżka pieprzu cytrynowego
3-4 łyżki mieszanego pieprzu ziarnistego
4 świeże pstrągi, około 300 g każdy, gotowe do pieczenia
1 organiczna cytryna
Sól morska
4 gałązki natki pietruszki kędzierzawej
1 łyżeczka kakao w proszku
30 g masła

Przygotowanie

1.
Przygotuj zioła, opłucz i otrząśnij z wody. Posiekaj drobno połowę ziół i odłóż na bok.

2.
Wlej oliwę z oliwek na uniwersalną blachę do pieczenia tak, by zakryła dno. Posyp solą chilli, pieprzem cytrynowym i mieszanym pieprzem. Wszystko równomiernie posyp wszystkimi ziołami.

3.
Opłucz lekko pstrągi w zimnej wodzie i osusz papierowym ręcznikiem. Umyj cytrynę w gorącej wodzie, osusz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Spryskaj pstrąga sokiem z cytryny i przypraw solą morską z zewnątrz i w środku. Do środka każdego pstrąga włóż gałązkę zielonej pietruszki i trochę skórki z cytryny.

4.
Połóż pstrągi na uniwersalnej blasze do pieczenia. Rozsyp posiekane zioła na wierzchu, posyp lekko kakao w proszku i dodaj bryłki masła. Gotuj zgodnie z zaleceniami.

Procedura ustawiania

Z termometrem do mięs
Termoobieg 4D
190 °C
Temperatura we wnętrzu ryby 70 °C

Doskonałe rezultaty wykorzystania przepisu na pstrąga w ziołach przyrządzanego w piekarnikach Serie | 6 i Serie | 8 marki Bosch ze skórką cytrynową.

Wskazówka

Skórka cytrynowa nada rybie świeży posmak, pozbawiony kwaskowości.

Piekarniki Serie | 6 i Serie | 8 marki Bosch dla doskonałych rezultatów pieczenia i gotowania.

Jeszcze lepsze rezultaty dla każdego przepisu.

W przypadku gotowania, inteligentna funkcja prowadzi do jeszcze lepszych rezultatów dla każdego przepisu. Odkryj już teraz szeroką gamę funkcji naszych piekarników do zabudowy i doprowadź swoje gotowanie do perfekcji.

Odkryj piekarniki marki Bosch

Nasz serwis

Masz problem? Skontaktuj się z nami!
Nasza infolinia serwisowa czynna jest 7 dni w tygodniu przez 24 godziny.

801 191 534

callcenter.lodz@bshg.com

Poznaj markę Bosch

Odkryj jakość, doskonałość i niezawodność.

Infolinia produktowa

Informacje produktowe, dobór urządzeń.
Infolinia produktowa czynna
pon.-pt. godz. 9.00-17.00

+48 (22) 57 27 600 wew. 1

MyBosch

Zarejestruj się bezpłatnie i zyskaj niezliczone korzyści!