Przepis: jogurtowa tarta z pomarańczami

Składniki:

Spód:

200 g ciastek maślanych
125 g masła
sok i skórka z cytryny
sproszkowany cynamon

Masa:

45 g żelatyny
700 g jogurtu
700 g bitej śmietany
4 łyżeczki miodu
120 g cukru pudru
starta skórka z pomarańczy

Przybranie:

3 pomarańcze
posiekane pistacje

Przygotowanie:

Pokruszyć ciastka maślane w misce. Rozpuścić masło i wymieszać z pokruszonymi ciastkami. Dodać cynamon, sok z cytryny i skórkę cytrynową, a następnie dokładnie wymieszać. Wyłożyć spód tortownicy (o średnicy około 26 cm) papierem do pieczenia i natłuścić brzegi. Następnie wyłożyć spód tortownicy masą ciasteczkową i umieścić ją w chłodziarce na około 30 minut.

Wymieszać jogurt z żelatyną, wmieszać miód, cukier puder i skórkę z pomarańczy. Następnie dodać bitą śmietanę i dokładnie wymieszać. Rozprowadzić równo masę jogurtową na spodzie z ciasta. Pozostawić ciasto w chłodziarce na noc lub na co najmniej 8 godzin. Obrać pomarańcze i rozłożyć ich cząstki na wierzchu ciasta, a następnie posypać pistacjami.

Delektuj się przepysznym ciastem!

Przepis: jogurtowa tarta z pomarańczami
MyBosch

Zarejestruj się bezpłatnie i zyskaj niezliczone korzyści!

Nasz serwis

Niezrównana obsługa – przed i po zakupie.

+49 89 4590-00

bosch-infoteam@bshg.com

Poznaj markę Bosch

Odkryj jakość, doskonałość i niezawodność.

Znajdź sklep

Znajdź najbliższe sklepy lub serwisy fabryczne.