Zalety i wady: płyty indukcyjne, elektryczne i z wyciągiem
Jaki rodzaj płyty grzewczej odpowiada moim potrzebom? Wszystkie płyty posiadają powierzchnię gotowania ze szkła ceramicznego i, w przeciwieństwie do płyt gazowych, są zasilane energią elektryczną. Oto, czym wyróżnia się każdy rodzaj.
Wybór najlepszego urządzenia grzewczego do Twojej kuchni
IndukcjaNajbardziej energooszczędny wybór dostarcza natychmiastowe ciepło i jest łatwy do czyszczenia. Działa tylko z naczyniami ferromagnetycznymi, takimi jak stalowa patelnia lub garnek.
Elektryczna ceramicznaŁatwa w obsłudze i kompatybilna ze wszystkimi rodzajami garnków i patelni, ta elektryczna płyta grzewcza to klasyczny wybór. Powierzchnia pozostaje gorąca w dotyku po wyłączeniu urządzenia.
WentylacjaAtrakcyjne urządzenie 2 w 1 z płytą indukcyjną lub ceramiczną oraz wentylatorem okapowym w jednej obudowie. Nie jest wymagany oddzielny wentylator okapowy! Urządzenie jest głębsze niż modele bez wentylacji i wymaga dodatkowej przestrzeni instalacyjnej pod blatem roboczym.
Nasze najważniejsze cechy
Co trzeba wiedzieć przed zakupem
RozmiaryNasze ceramiczne i indukcyjne płyty grzewcze są dostępne w następujących szerokościach: 30 cm (domino), 60 cm, 70 cm, 80 cm i 90 cm.
Strefy grzewczePłyta grzewcza z możliwymi do połączenia strefami grzewczymi zapewnia maksymalną elastyczność gotowania i wszechstronność. Może pomieścić nawet dużą brytfannę.
WzornictwoMontowane na równi z blatem, bezramkowe lub z ramką – wybierz wzornictwo, które odpowiada Twojej estetyce i projektowi kuchni.