Korzystanie z cookies

Nasza strona internetowa korzysta z cookies (ciasteczek), dzięki którym możesz np. dokonywać zakupów lub umówić wizytę serwisanta w trybie online. Cookies umożliwiają nam równoległe zbieranie anonimowych danych statystycznych w celu usprawniania działania strony. Niektóre pliki cookies są niezbędne do tego, żeby strona mogła funkcjonować poprawnie. Zgoda na zapisywanie cookies statystycznych i niezbędnych do działania strony na Twoim komputerze wynika z Twoich ustawień przeglądarki internetowej. Dodatkowo prosimy Cię o zgodę na instalowanie cookies niezbędnych np. do obsługi Twojej rejestracji na stronie itp. (tego dotyczą przyciski „Akceptuję” i „Nie, dziękuję”). Przygotowaliśmy też bardziej szczegółowe informacje na temat korzystania z cookies oraz sposobu zarządzania ustawieniami użytkownika, z których możesz skorzystać klikając na poniższe linki.

Idealny wybór dla każdego miłośnika gotowania

Blender MaxoMixx marki Bosch: silnik o mocy do 800 W, nóż QuattroBlade Pro z czterema ostrzami i szeroka gama akcesoriów, dzięki którym osiągniesz doskonałe rezultaty.

Zobacz blender w akcji!

MaxoMixx to gwarancja kreatywnej kuchni na profesjonalnym poziomie. Zachwyć swoich gości blenderem MaxoMixx marki Bosch, który potrafi wyczarować doskonałe potrawy. Dzięki wysokiej jakości obudowy oraz końcówce miksującej ze stali szlachetnej blender MaxoMixx doskonale prezentuje się w każdej kuchni.

Końcówka z nowym ostrzem QuattroBlade Pro

Przemyślana w każdym detalu, innowacyjna konstrukcja wewnętrznej części stopy końcówki sprawia, że przetwarzane produkty są idealnie zagarniane do wewnątrz i poddawane lepszemu oraz szybszemu rozdrabnianiu.

Opatentowany sposób montażu akcesoriów

Dzięki wysokiej jakości elementom ze stali szlachetnej
i nowatorskiemu patentowi na precyzyjne mocowanie części wyposażenia wymiana akcesoriów odbywa się łatwo i bezpiecznie. Końcówkę miksującą można bez problemu używać bezpośrednio
w garnkach z gorącą potrawą.

Stal szlachetna gwarantuje również absolutną neutralność smaku
i higieniczną czystość. Materiał nie ulega przebarwieniom
i zachowuje najwyższą estetykę przez cały czas użytkowania. Solidne, odporne na płyny i detergenty mocowanie pozwala na mycie końcówki miksującej w zmywarce.

Gotuj z blenderami i zobacz przepisy

Aperitif gospodarza

Wszystkie składniki włożyć do pojemnika do miksowania i miksować przez minutę na minimalnej prędkości. Następnie zwiększyć prędkość i miksować napój przez kolejną 1 min. Przed podaniem rozlać gotowy napój do szklanek i udekorować plasterkami cytryny lub pomarańczy.

Składniki:
1 butelka Crodino lub Gingerion (włoskie, bezalkoholowe aperitify)
1 lampka białego wina
1 plasterek cytryny lub pomarańczy ze skórką
1 obrana brzoskwinia
1 mały kieliszek wermutu
1 mały kieliszek syropu pomarańczowego
5 kostek lodu

Guacamole z rokpolem

Obrać i wyjąć pestkę z awokado, imbir obrać i pokroić. Kawałek sera pokroić w kosteczkę i odłożyć do dekoracji. Resztę sera razem z pozostałymi składnikami zmiksować aż do powstania gładkiego, kremowego purée. Przełożyć do miseczki, posypać kosteczkami sera pleśniowego, można udekorować listkiem sałaty.

Składniki:
3 dojrzałe awokado
100g sera pleśniowego
sok z cytryny
1/3 łyżeczek pieprzu
1/3 łyżeczki soli
1-2 cm świeżego imbiru

Pesto

Orzeszki pinii lekko podsmażyć na suchej patelni. Oderwać listki bazylii z łodyg, obrać ząbki czosnku. Orzeszki pinii, bazylię, czosnek, łyżeczkę soli i połowę oliwy z oliwek zmiksować przez minutę blenderem na najniższych obrotach. Stopniowo dodawać ser, pozostałą oliwę, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.

Składniki:
50g orzeszków pinii
3-4 pęczki bazylii (około 75g)
2-3 ząbki czosnku
sól (ewentualnie gruba sól morska)
100ml tłoczonej na zimno oliwy z oliwek
50g tartego sera pecorino lub parmezanu
czarny pieprz świeżo mielony

Krem dyniowy

Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na oliwie i dodać pokrojoną w kostkę dynię. Dusić około 10 min, często mieszając. Wlać wywar z warzyw, dodać tymianek i gotować 20 min. Zdjąć z ognia, zmiksować, dodając sok i skórkę w pomarańczy, cukier, sól i pieprz. Wlać do miseczki, dekorując paseczkami skórki pomarańczowej, uduszonej w 2 łyżkach wody zmieszanej z cukrem trzcinowym.

Składniki:
1 kg świeżej dyni
1 cebula
ząbek czosnku
skórka i sok z pomarańczy
6 gałązek świeżego tymianku
sól, pieprz
1 łyżka cukru trzcinowego
4 łyżki oliwy z oliwek
1l wywaru z warzyw

Asystent pomoże Ci w znalezieniu akcesoriów do Twojego urządzenia

Skorzystaj z Asystenta Serwisowego marki Bosch wystarczy, że wprowadzisz E-numer urządzenia z tabliczki znamionowej.

Przedź do asystenta serwisowego

Rabat dla uczestnika programu MyBosch

Pamiętaj, że jako uczestnikowi programu MyBosch przysługuje Ci stały, 10% rabat w naszym sklepie online. Podaj kod PL9-MYBOSCH-1228AM w trakcie składania zamówienia
w sklepie online i ciesz się rabatem.

Przejdź do sklepu