Zdrowy tryb życia i jedzenia staje się istotną kwestią, a szczególne znaczenie zyskuje super-jedzenie. To super-jedzenie oznacza naturalną żywność zawierającą szczególnie dużo witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. W niniejszym artykule, marka Bosch przedstawia 10 najlepszych przedstawicieli super-jedzenia dla ciała i ducha.

Zielony przysmak.
Awokado jest prawdziwym zielonym przysmakiem o super-mocach. Jest bogaty w kwas oleinowy, obniżający poziom cholesterolu. A co więcej, jeden owoc pokrywa jedną trzecią dziennego zapotrzebowania na błonnik.

Magiczny korzeń
Magiczny korzeń imbiru zawiera ponad 160 różnych składników, włącznie z olejkami eterycznymi takimi jak zingiberol i zingiberene, a także witaminę C i ważne minerały.

Samo dobro
Substancje zawarte w granatach chronią komórki przed szkodliwymi wpływami i mają właściwości przeciwzapalne.

Gorzki uwodziciel
Kakao zawiera szczególnie duże ilości magnezu, a także żelaza, cynku i manganu. Drobna"śruta kakaowa" dodaje aromatycznego posmaku większości rozmaitych potraw.

Jagody o super mocach
Jagody açai to jagody o super mocach, szczególnie skuteczne w neutralizacji wolnych rodników i ochrony ciała przed szkodami, jakie wyrządzają komórkom.

Cudowne ziarno
Quinoa (komosa ryżowa) jest prawdziwie cudownym ziarnem: dostarcza ogromne ilości cennych protein, szczególnie ważnych aminokwasów, mających podstawowe znaczenie dla ludzkiego ciała.

Fontanna zdrowia
Herbata matcha zawiera szczególnie wysokie stężenie przeciwutleniaczy. Chroni komórki i redukuje szkody wyrządzone ludzkiemu genomowi.

Potężny proszek
Owoce drzewa baobabu są prawdziwym super jedzeniem – bogate w witaminę C, żelazo, przeciwutleniacze i wiele innych istotnych substancji. Potężny proszek!

Wiecznie zielone
Wiecznie zielona kapusta włoska wyprzedza wiele innych gatunków warzyw dzięki swojej zawartości witamin A, C i K, kwasu foliowego, wapnia, potasu, magnezu i żelaza. Prawdziwe super-jedzenie, które wzmacnia kości, a także układ odpornościowy.

Jagoda z pazurem
Aronia zawiera fundamentalne aktywne czynniki i substancje: są to głównie polifenole, witaminy B2 i B9, witamina C, witamina E, witamina K i prowitamina A, a także potas, wapń, jod, cynk i żelazo.