Makaronowa pychota!
Pozwól przedstawić sobie pięć naszych ulubionych potraw z makaronu. Wszystkie są łatwe do przygotowania i smakują znakomicie. Zaczynamy od specjału z Apulii: Orecchiette z pesto z awokado lub innymi słowy, włoska tradycja spotyka śródziemnomorska prostotę. Następnie pragniemy opowiedzieć Ci o buraku, który niebawem zostanie wyniesiony na pozycję nowego kultowego składnika. Musisz go spróbować, w postaci smacznej potrawy ravioli. Spaghetti w kolorze czerni atramentu ośmiornicy w przyciągającej oko czerni. Po połączeniu z krewetkami królewskimi, orzechami nerkowca i rodzynkami, maluje obraz dla oczu i podniebienia. A mówiąc o kolorach, zielony makaron z ragout z osso buco jest czystą “amore“.
Być może uważasz, że makaron musi być podawany na słono. Nic podobnego! Wszyscy, którzy nigdy nie mają dość słodyczy, powinni spróbować naszych Jabłkowych Cannelloni. Najsłodszy przysmak.