Nowa płyta grzewcza i okap: zgrana para w Twojej kuchni.
Okapy i płyty grzewcze są najważniejszymi elementami w kuchni, szczególnie jeśli lubisz gotować. Dlatego nasze płyty grzewcze i okapy kuchenne zostały zaprojektowane tak, aby idealnie współpracować i wzajemnie się uzupełniać. Dowiedz się więcej o zaletach naszej płyty grzewczej i okapu oraz o tym, jak za ich pomocą osiągnąć najlepsze rezultaty.
Płyty elektryczne: klasyka gotowania.
Płyta elektryczna zapewnia miejsce dla wszystkich Twoich ulubionych garnków: możesz mieć pewność, że podczas przygotowywania ulubionych potraw dla każdego garnka znajdzie się odpowiednie pole. Wewnątrz płyty ciepło jest wytwarzane przez elektryczne elementy grzewcze, zapewniając wygodne i bezpieczniejsze gotowanie.

Twoja nowa płyta wykonuje wszystkie zadania po jednym dotknięciu palca.
Nowa ceramiczna płyta jest eleganckim dodatkiem do Twojego domu, ze względu na odporną i łatwą do czyszczenia szklaną powierzchnię i atrakcyjny wygląd. Ponadto, za pomocą panelu dotykowego można łatwo sterować żądaną strefą gotowania, wybierając odpowiedni poziom mocy.

Wskazówki dotyczące obsługi płyty.
Zapoznaj się z ustawieniami pól grzewczych: symbol na panelu wyświetlacza wskazuje pole, do którego odnosi się przycisk, np. symbol u góry po prawej stronie odnosi się do prawego tylnego pola. Pamiętaj, że temperatura pola grzewczego jest regulowana przez włączanie i wyłączanie nagrzewania, które może wystąpić również przy ustawieniu najwyższej mocy. Wskaźniki pola grzewczego i ciepła resztkowego włączają się, gdy pole jest ciepłe: możesz wykorzystać ciepło resztkowe, aby utrzymywać danie w cieple lub stopić czekoladę oszczędzając przy tym energię.

Wskazówki dotyczące obsługi okapu.
Wentylator w okapie usuwa opary kuchenne do atmosfery, zasysając je przez filtr przeciwtłuszczowy. Filtr ten pochłania cząstki stałe w oparach kuchennych i utrzymuje kuchnię w czystości, bez tłuszczu i nieprzyjemnych zapachów.
Aby zapewnić odpowiednie wiązanie zapachów przez filtr węglowy należy pamiętać o jego wymianie, gdy się wypełni i nigdy nie używać okapu bez filtra przeciwtłuszczowego. Podczas gotowania na płycie należy pamiętać, że jeśli pola grzejne są włączone, zawsze powinny być przykryte garnkiem oraz że nie należy flambirować potraw bezpośrednio pod wyciągiem.