[global.common.btn.skiptocontent]
Sprzęt Gospodarstwa Domowego
Zaloguj się / Zarejestruj się

Mleko a spieniacz w ekspresach do kawy

Które mleko najlepiej nadaje się do spieniania w ciśnieniowych ekspresach do kawy?

Mleczna pianka w kawie to z pewnością dla wielu nieodłączny jej element. Ale które mleko najlepiej nadaje się do jej przygotowania? Nasi eksperci podpowiadają, że do uzyskania cudownie kremowej mlecznej pianki,należy stosować mleko UHT o temperaturze pokojowej. Istotne dla dobrej, sztywnej pianki jest to, by ekspres ciśnieniowy był właściwie wyczyszczony i odtłuszczony. Osady z tłuszczu w urządzeniu uniemożliwiają tworzenie się pianki. Zasadniczo, wszystkie ekspresy ciśnieniowe posiadają opcję przygotowania pianki, a odpowiednia ich pielegnacja pozwoli na wyjątkowe doznania smakowe.

MyBosch

Zarejestruj się bezpłatnie i zyskaj niezliczone korzyści!

Nasz serwis

Masz problem? Skontaktuj się z nami!
Centrum Kontaktu pracuje od poniedziałku do piątku, w godzinach 8:00-20:00, w weekendy 8:00-17:00.

Poznaj markę Bosch

Odkryj jakość, doskonałość i niezawodność.