Korzystanie z cookies

Nasza strona internetowa korzysta z cookies (ciasteczek). Korzystamy z ciasteczek funkcjonalnych, dzięki którym strona może funkcjonować poprawnie. Takie ciastka pozwalają np. wybierać funkcje strony lub logować się na Twoje konto na naszej stronie. Cookies statystyczne umożliwiają nam zbieranie anonimowych danych statystycznych w celu usprawniania działania strony. Zgoda na zapisywanie cookies statystycznych na Twoim komputerze wynika z Twoich ustawień przeglądarki internetowej. Ta strona używa również cookies reklamowych (w tym definiujących Twoje preferencje), dzięki którym możemy dostarczać Tobie reklamy i treści odpowiadające Twoim zainteresowaniom. Te pliki pochodzą od dostawców usług internetowych. Informacje zawarte w tych plikach cookies będą przetwarzane przez te podmioty. Szczegółowe informacje na temat tych ciasteczek dostępne są w pliku „Informacje na temat cookies” w części „Pliki cookies związane z dostarczaniem reklam”. Informacje o Twoich zainteresowaniach i preferencjach mogą być uznane za dane osobowe. Dzięki niektórym plikom cookie możemy przetwarzać dane osobowe. Ustawienia Twojej przeglądarki decydują o tym, czy wyrażasz zgodę na instalowanie tych ciasteczek. Jeżeli nie godzisz się na instalowanie cookies wybierz przycisk „Nie, dziękuję za wszystkie cookies”. Przygotowaliśmy też bardziej szczegółowe informacje na temat korzystania z cookies oraz przetwarzania danych osobowych:

Orecchiette z pesto z awokado - Specjał z Apulii

Orecchiette z pesto z awokado
Przewiń w dół

Składniki na 4 porcje jako główne danie
400 g orecchiette
Sól
200 g bazylii
2 łyżki soku z cytryny
1 ząbek świeżego czosnku
60 g orzeszków piniowych
50 g sera Parmesan +jeszcze szczypta
100 ml oliwy z oliwek
1 awokado

Przygotowanie
Czas przygotowania: 12 minut
Czas gotowania: 10 minut

Nastaw duży garnek wody z solą na makaron. Ugotuj Orecchiette al dente zgodnie z wytycznymi na opakowaniu i odlej kubek wody spod makaronu do wykorzystania później. Umyj i odwiruj do sucha bazylię. Podsmaż orzeszki piniowe w teflonowym rondlu do momentu uwolnienia aromatu. Dodaj ziarna razem z pozostałymi składnikami do blendera i zmiksuj dokładnie – w razie potrzeby dodaj nieco oliwy.

Włóż ociekający wodą makaron z garnka do podgrzanej miski i wymieszaj z pesto i niewielką ilością wody spod makaronu. Podawaj ze świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną startego sera Parmesan.

Orecchiette z pesto z awokado

MyBosch

Zarejestruj się bezpłatnie i zyskaj niezliczone korzyści!

Nasz serwis

Masz problem? Skontaktuj się z nami!
Nasza infolinia serwisowa czynna jest 7 dni w tygodniu przez 24 godziny.

801 191 534

callcenter.lodz@bshg.com

Poznaj markę Bosch

Odkryj jakość, doskonałość i niezawodność.

Infolinia produktowa

Informacje produktowe, dobór urządzeń.
Infolinia produktowa czynna
pon.-pt. godz. 9.00-17.00

wew. 1 +48 (22) 57 27 600

informacja@bshg.com