Nowa płyta grzewcza i okap: zgrana para w Twojej kuchni.
Okapy i płyty grzewcze są najważniejszymi elementami w kuchni, szczególnie jeśli lubisz gotować. Dlatego nasze płyty grzewcze i okapy kuchenne zostały zaprojektowane tak, aby idealnie współpracować i wzajemnie się uzupełniać. Dowiedz się więcej o zaletach naszej płyty grzewczej i okapu oraz o tym, jak za ich pomocą osiągnąć najlepsze rezultaty.
Twoja płyta indukcyjna: mniej czekania, mniejsze zużycie energii.
Twoja płyta indukcyjna nie może czynić cudów, ale działa szybciej niż każda tradycyjna płyta grzewcza. Płyta indukcyjna może zagotować 2 litry wody dwa razy szybciej niż płyta ceramiczna. Dzięki temu możesz podać obiad szybciej, zużywając mniej energii, dzięki czemu masz więcej czasu na przyjemności.

Twoja płyta indukcyjna: multitalent.
Aby uzyskać smaczną potrawę, ważna jest kontrola czasu. Twoja nowa płyta indukcyjna zapewni Ci niezbędne wsparcie, kiedy będziesz się spieszyć: jest ona wyposażona w funkcję PowerBoost, pozwalającą jeszcze bardziej przyspieszyć gotowanie, jednocześnie oszczędzając energię. Jest także łatwa do czyszczenia, ponieważ po ewentualnym rozlaniu produkty nie przywierają do niej tak szybko. Temperatura wzrasta lub maleje zaraz po zmianie ustawienia, a grzanie wyłącza się, gdy tylko naczynie zostanie zdjęte z pola grzejnego, bez konieczności jego wyłączania.

Wskazówki dotyczące obsługi płyty indukcyjnej.
Aby uzyskać najwyższą wydajność Twojej płyty indukcyjnej, używaj wyłącznie naczyń kuchennych przeznaczonych do gotowania indukcyjnego - wykonanych ze stali emaliowanej, żeliwa lub specjalnych naczyń kompatybilnych z płytami indukcyjnymi, zawierających materiał ferromagnetyczny. Jeśli nie jesteś pewien, czy Twoje naczynia są odpowiednie do płyt indukcyjnych, pomoże Ci prosta sztuczka: jeśli magnes z lodówki trzyma się spodu garnka lub patelni, oznacza to, że są one ferromagnetyczne.
Aby uzyskać doskonałe wyniki gotowania, obszar ferromagnetyczny na spodzie garnka powinien odpowiadać wielkości strefy gotowania. Jeśli strefa gotowania nie wykryje naczynia, spróbuj umieścić je w innej strefie gotowania o mniejszej średnicy.

Wskazówki dotyczące gotowania przy użyciu płyty indukcyjnej.
Aby uzyskać najlepsze wyniki gotowania przy użyciu płyty indukcyjnej, pamiętaj o tym, aby podczas podgrzewania puree, kremowych zup i gęstych sosów od czasu do czasu je zamieszać. Do wstępnego podgrzewania ustaw temperaturę na 8 lub 9. Kiedy gotujesz pod przykryciem, zmniejsz moc, gdy tylko pojawi się para. Pamiętaj, że aby uzyskać dobry wynik nie jest konieczne wydobywanie się pary. Po zakończeniu gotowania nie zdejmuj pokrywki, aż do momentu podania potrawy na stół.
Aby zachować jak najwięcej wartości odżywczych, nie gotuj zbyt długo. Do ustawienia optymalnego czasu gotowania możesz użyć zegara kuchennego. Potrawa będzie zdrowsza, jeśli nie doprowadzisz do dymienia oleju.
Pamiętaj, że naczynia kuchenne mogą się znacznie nagrzewać podczas gotowania, dlatego zalecamy gotowanie w rękawicach kuchennych.

Wskazówki dotyczące obsługi okapu.
Aby uzyskać optymalne usuwanie oparów przy użyciu nowego okapu podczas gotowania, włącz wentylator zaraz po rozpoczęciu gotowania i odczekaj kilka minut po zakończeniu gotowania, zanim go wyłączysz. Maksymalną moc osiąga się przy ustawieniu intensywnym. Niektóre z naszych okapów są wyposażone we wskaźnik nasycenia. Kiedy filtry przeciwtłuszczowe osiągną punkt nasycenia, przez 10 sekund po wyłączeniu wentylatora emitowany jest sygnał akustyczny, a na wyświetlaczu pojawia się symbol #. Symbol ten oznacza konieczność natychmiastowej wymiany filtrów przeciwtłuszczowych.